Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra van detenir un home de 64 anys per fer-se passar per inspector de treball

Aprofitava que havia treballat en aquest sector i que ara estava jubilat per demanar diners als comerços a canvi d’evitar una possible sanció


 Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra van detenir un home de 64 anys per fer-se passar per inspector de treball efectuant inspeccions en establiments i demanant diners a canvi d’evitar una sanció per part de l’organisme pel qual deia que treballava. Estava jubilat i havia sigut inspector de Treball i Seguretat Social del Ministeri de Treball i inspector de Treball de la Generalitat de Catalunya.

Aprofitant aquests coneixements, el detingut s’adreçava establiments on els responsables eren persones estrangeres, amb barrera idiomàtica i amb manca d’informació en la legislació vigent, per fer inspeccions de treball falses. Demanava documentació tant del local com dels treballadors, prenia notes de totes les dades i efectuava una sanció.
Gràcies a la seva alta formació en aquest camp, ja que el detingut també és autor de diversos llibres de dret i doctorat en aquesta matèria, generava confiança amb les víctimes i els proposava passar per alt la sanció que prèviament havia comunicat, a canvi de diners en efectiu, fet al qual accedien les víctimes per  desconeixement.
Arran d’aquesta detenció, el detingut va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs. Ara bé, el 4 de març agents del Grup Operatiu d’Investigació de la Unitat Regional d’Instrucció d’Atestats el va tornar a arrestar pels mateixos fets en un altre establiment. També va quedar en llibertat.
Les dues detencions es van poder realitzar amb rapidesa, ja que les víctimes van avisar al telèfon d’emergències.
Els investigadors li van imputar un total de 16 delictes d’usurpació de les funcions públiques, vuit delictes d’estafa, dos més en grau de temptativa, i nou delictes de falsificació de document públic.

Comentarios

Mi foto
Julián Flores Garcia

Consultoria de  Formación de Seguridad y Autoprotección integral de personas nacional e internacional para latinoamerica: Colombia y Venezuela.

Formación en Seguridad y autoprotección integral de personas. Operacional nacional e internacional

Segurpricat Siseguridad Consulting considera como prioridad  la autoprotección integral de los trabajadores nacionales e expatriados o empleados  de las empresas en sus traslados por motivos de trabajo en Latinoamerica ,  damos una  respuesta  y  solución con  un programa de formación en Seguridad operacional internacional  para el personal de su empresa  que explique como prevenir y actuar  para  minimizarlos ,  cumpliendo la normativa y legislación que obliga a las empresas como responsables de la Seguridad de sus trabajadores(aaa), con nuestras medidas garantizamos a nuestros clientes tener cubierta la responsabilidad civil y penal que le compete por Ley, siendo tan completa como los planes  de Seguridad Laboral.

Elaboramos la documentación necesaria:

1.-El Plan Director de Seguridad o Plan de Seguridad  y autoproteccion operacional  internacional  -PSAOI- se compone de los siguientes planes:

1.1-Plan de de emergència y   autoprotección  http://segurpricat.org/2013/05/24/plan-de-emergencia-y-autoproteccion-internacional/

1.2.-Plan de  evacuación.

1.3.-Plan de continuidad y recuperación del negocio.

1.4.--Protocolos de actuación por desastres naturales.

1.5.-Plan de Vigilancia, Seguridad y autoproteccion operacional internacional –PVSAOI-.

Realizamos la supervisión, seguimiento y control de Plan Director -PSAOI-:

-Gestión de las  incidencias de Seguridad  operacional en el Centro.

-Comunicación y coordinación con el Director del proyecto internacional.

-Preparación de informes,  evaulaciones periodicas respecto a incidentes.

-Nuestros formadores de autoprotección integral de personas son propios de la empresa  instruiran al personal de su empresa de acuerdo con el Plan de Riesgos Laborales sea a nivel nacional o que vaya a trabajar en el Centro de Trabajo en Latinoamerica.

En España y en el Centro de las medidas de  Seguridad y autoprotección que lleva aparejado el Plan Director de Seguridad –PSAOI-  a seguir dentro del  centro Trabajo,  como durante los traslados y estancia en el país de  latinoamericano, en la medida de que cada país es muy diferente referente a  los riesgos  personales  fisicos, facilitandoles un manual de autoprotección con las normas a seguir.